Wat kan ik met een Symbaloo blokje?

Op Symbaloo heb je verschillende type blokjes. Door te klikken op een blokje kun je direct een website of link gebruiken. Met alle blokjes bij elkaar kun je je eigen startpagina maken die jouw browse-ervaring optimaliseert.

Hieronder zie je wat voor verschillende blokjes Symbaloo aanbiedt:

1. Linkblokje

De meeste blokjes linken naar websites, of een specifieke link van een website. Klik op het blokje, en je surft direct naar de site waar het blokje naar linkt.

Je kunt zelf linkblokjes maken, door op een leeg blokje te klikken en de link in te vullen waar het blokje heen moet linken.

2. Zoekblokje

Een zoekblokje herken je aan een klein vergrootglas in de linkerbovenhoek. Bijvoorbeeld het blokje van Google. Door op zo'n zoekblokje te klikken, opent het middenblok de zoekmachine van die website. Het handige is dat je zo direct vanuit Symbaloo kunt zoeken, en niet eerst die website hoeft te openen.

Het is niet mogelijk om zelf een zoekblokje te maken.

3. Nieuwsblokje

Een nieuwsblokje herken je aan het oranje RSS tekentje in de linkerbovenhoek. Als je op zo'n blokje klikt, zie je dat de nieuwskoppen van de laatste berichten van die website verschijnen in het middenblok van Symbaloo. Zo kun je heel snel de nieuwste artikelen scannen, en snel van nieuwsbron wijzigen.

Om zelf een nieuwsblokje te maken, zoek je de RSS link op van de website. Vaak zie je zo'n oranje icoon op een site staan, klik daarop en maak een blokje van de link die je krijgt.

4. Widget

Een widget herken je aan een tandwieltje in de linkerbovenhoek. Widgets op Symbaloo hebben diverse mogelijkheden, zoals het bekijken van het weerbericht, de buienradar, je horoscoop of filemeldingen. Door te klikken op een widget kun je in het middenblok zien wat er gebeurt.

Het is niet mogelijk om zelf een widget te maken.

5. Embedded blokje

Een embedded blokje herken je aan een media icoon in de linkerbovenhoek. Als je op zo'n blokje klikt dan opent een nieuw schermpje op Symbaloo, en kun je daarin direct een Youtube video kijken, Google Maps gebruiken, een foto zien van Flickr of een Google docs document bewerken.

Van Youtube video's, Flickr foto's, Slideshare presentaties, Google Docs, Picasa en Vimeo links maakt Symbaloo automatisch een embedded blokje.